E-Book: Iedereen de baas

Blogs van Luuk Willems

Blogs van Luuk Willems

Co-founder | Executive Consultant/ Speaker

Luuk Willems is alweer 20 jaar bedrijfskundige. Alhoewel het sec verstrijken van tijd nooit kan worden gezien als persoonlijke verdienste, levert dat hem voldoende bagage op als organisatie-adviseur.  Stiekem ziet hij zichzelf liever als een nieuwsgierige veldonderzoeker op safari door het Nederlandse organisatielandschap. In zijn basisuitrusting zitten geen verrekijker of landkaart, maar wel een spiegel en een kompas. En natuurlijk een pakje post-its. Samen met o.a. Ricardo Semler richtte hij Semco Style institute op.

In deze blogs lees je zijn veldobservaties opgedaan in organisaties. Thema’s zijn leiderschap, verandering, zelforganisatie, en alles wat opvalt in organisaties in termen van gedragspatronen en sociale systemen.

De wereld tussen sturen en loslaten

De wereld tussen sturen en loslaten

De meeste leidinggevende die ik spreek voelen zich druk en belangrijk. Als ze geen knopen doorhakken worden er geen beslissingen genomen, en zonder bijsturen worden mensen niet voor fouten behoed. Voor de medewerkers moet worden gezorgd. En toch, als ik erop...

read more
Vrijheid is een zegen, vrijblijvendheid een vloek

Vrijheid is een zegen, vrijblijvendheid een vloek

De bodem van mijn loopbaan bereikte ik op maandag 13 december 2010, en het kwam onverwacht. Ik was als ‘beetje happy single’ net terug van een avontuurlijke backpack-reis in Azië, waar ik toen nog net niet te oud voor was. Ik werkte nog voor een opleidingsinstituut....

read more
Macht is magie: het werkt omdat je erin gelooft

Macht is magie: het werkt omdat je erin gelooft

Stel je het volgende voor: je bent voor onbepaalde tijd opgesloten in een gevangenis waarbij de cellen zich in een cirkel aan de buitenkant bevinden. In het midden bevindt zich een hoge toren met bewakers, die vanachter matglas alle gevangenen in de gaten kunnen...

read more
Ik hou m’n feedback

Ik hou m’n feedback

‘Heerlijk’! Ik hoor het me nog zeggen. Zojuist heb ik een lunch verorberd die eigenlijk wat te wensen over liet. Ik ontving een wit in plaats van het bestelde volkorenbroodje en er was meer saus dan zalm. Natuurlijk had ik kunnen klagen, beter geformuleerd, kunnen...

read more
Gewoon je werk doen

Gewoon je werk doen

Het is 17.55 als ik de Blokker om de hoek betreed. Ik ben de drempel nog niet over, of een medewerker achter de balie roept me toe: ‘de winkel gaat zo sluiten! U heeft nog maar een paar minuten hoor!’ Na 2 minuten grasduinen in de collectie besluit ik te vragen of...

read more