E-Book: Iedereen de baas

De Kracht van Zelforganisatie

In dit maandelijkse webinar gaan we in op de vraag, ‘hoe leidt zelforganisatie tot meer veerkracht in een organisatie?’. We nemen jullie mee in onze filosofie naar de essentie van zelforganisatie, het verschil met zelfsturing, succesverhalen en de voorwaarden om het ook in jouw organisatie succesvol te implementeren.

De Kracht van Zelforganisatie:
De verborgen valkuilen – de twee grootste valkuilen in zelforganisatie
Woensdag 28 aug 09.00 – 10.00 uur

In de Semco Style filosofie wordt zelforganisatie gezien als een middel om de doelen van een organisatie te realiseren, niet als doel op zich. Met dit perspectief heeft zelforganisatie het vermogen om autonome teams te creëren, die zich verantwoordelijk voelen voor organisatorische doelen, deze eigen maken en een bedrijfscultuur te creëren die wordt gekarakteriseerd door bevlogenheid onder de mensen.

Lang na de introductie van zelforganisatie in vele sectoren wereldwijd, heeft het naast succesverhalen ook veel vraagtekens opgeleverd. Betekent zelforganisatie dat er niemand meer de controle heeft? Hoe werk je samen in zelforganisatie? Is het wel schaalbaar?

Gebrek aan ervaring, en tevens de wens om deze vragen te beantwoorden, zijn er over tijd veel mythes in het leven geroepen over wat zelforganisatie, of democratisch management, wel en vooral niet zal kunnen opleveren.

In dit webinar gaan we in op deze mythes en ontkrachten we ze stuk voor stuk met behulp van praktijkvoorbeelden, oefeningen, en planten we een zaadje om een democratische manier van organiseren zelf te gaan ervaren.

Benieuwd wat democratisch management jou kan opleveren? Meld je dan aan door het registratieformulier in te vullen – tot snel!

Alvast inspiratie opdoen?

Lees meer over wat zelforganisatie kan doen voor organisaties in de Semco Style Stories reeks! Deze succesverhalen van over de hele wereld geven je een inzicht van de kracht van zelforganisatie.

Aanmeldformulier    Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief

    We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. We gebruiken je gegevens uitsluitend om je vraag te beantwoorden en geven deze niet door aan 3e partijen.