E-Book: Iedereen de baas

Opleiding

Beginnen met Zelforganisatie

In één dag maak je jouw start

 • Ontdek in 1 dag hoe jij zelforganisatie kunt laten werken voor jouw team en organisatie
 • Maak kennis met Semco Style, de wereldwijd bekende aanpak van Ricardo Semler
 • Bedrijven als Netflix, Buurtzorg en meerdere Nederlandse banken gingen je voor!

Download de brochure voor meer informatie

Tijdens het Beginnen met Zelforganisatie programma leer je de grondbeginselen van Semco Style. Aan de hand van de wereldwijd bekende Semco Style Principes en Roadmap ontdek je wat jouw organisatie nodig heeft om naar zelfsturing te bewegen en waar je kunt beginnen. Je ervaart zelforganisatie direct in de praktijk door de co-creatieve insteek van het programma.

Programma in vogelvlucht

Maak een start met zelforganisatie

Beginnen met Zelforganisatie is een eendaags trainingsprogramma gefocust op de wereldwijd bekende gedachtegoed van Ricardo Semler, alias Semco Style. Tijdens de training ontdek je wat teams en organisaties nodig hebben om de stap richting zelforganisatie vol vertrouwen te zetten en waar je kunt beginnen.

Dit programma geeft je de eerste handvatten om jezelf verder te ontwikkelen, je organisatie te optimaliseren en het contact met de klant te verbeteren. Je ervaart zelforganisatie in games en oefeningen, en er is ruimte om jouw specifieke vragen te beantwoorden.

De dag in vogelvlucht:

 • Bepaal samen met de andere deelnemers en de trainer de kaders voor de dag. Zo voel je direct hoe spannend én effectief gezamenlijke kaderstelling kan zijn
 • Ervaar in een game hoe klassieke management-medewerker patronen ontstaan en doorbroken kunnen worden
 • Semco Style Framework: bestudeer 5 principes, 15 pijlers en 100+ praktijkvoorbeelden. Met behulp van een survey (de Semco Style Selfie) ontdek je welke praktijkvoorbeelden vertaling naar jouw eigen organisatie en team verdienen
 • Semco Style Roadmap: met behulp van de eerste stappen uit de deze routekaart maak je jouw eigen 100 dagen plan: hoe zorg je voor steun, mandaat en context? Je leert hoe je projectmatig experimenten opzet en zo snel mogelijk aan de slag gaat

Resultaat van het programma

Dit programma geeft je de benodigde handvatten om verder te ontwikkelen binnen zelforganisatie – zowel op persoonlijk, team en organisatorisch niveau.

Na dit programma begrijp je:

 • Wat zelforganisatie gaat betekenen voor jouw team en organisatie
 • Hoe het bepalen en verhelderen van kaders een cultuur van vertrouwen voedt
 • De voorwaarden voor zelforganisatie
 • De uitdagingen en kansen van autonome teams
 • Welke praktische stappen passen bij jouw team en organisatie

Om een heldere vertaling te maken van de inhoud van dit programma naar jouw team of organisatie, krijg je toegang tot ons nieuwe Semco Style Eco-Systeem – de digitale bibliotheek gevuld met E-Books, praktijkoefeningen, video’s en meer. Deze toegang is 1 maand geldig.

Bouw piramides en je krijgt mummies”

Creëer een platte organisatie, en er ontstaat ruimte voor autonomie en vertrouwen. Autonome teams hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel, reageren sneller op verandering en innoveren sneller. Zo zorgen gelukkige medewerkers voor gelukkigere klanten!

Doelgroep

 • Je bent ondernemer of vervult een leiderschapsrol in je eigen organisatie, of;
 • Je bent adviseur of coach die teams en organisaties in staat stelt meer verantwoordelijkheid te nemen, of;
 • Je bent geïnteresseerd in de kracht van zelforganisatie voor jouw team of organisatie

Praktische informatie

 • De training vindt plaats op een goed bereikbare locatie in Utrecht
 • Trainingsduur: 1 dag
 • Een coaching sessie na 2 maanden om jouw implementatie te ondersteunen
 • Toegang tot het Semco Style Eco-Systeem – de digitale bibliotheek gevuld met E-Books, praktijkoefeningen, video’s en meer
 • Prijs: €750,- exclusief BTW

Data

Najaar: 29 november

Meld je nu aan!

Contacteer Axel Mpeti voor meer informatie over inschrijvingen en maatwerkprogramma’s.

Semco Style Shares

Voor meer inspiratie!

Semco Style Talks - De podcast

In de podcast serie Semco Style Talks gaan we op zoek naar de organisatie van morgen. SSI-oprichters Farouk el Kodady en Luuk Willems verkennen samen met pioniers, leiders en ondernemers het werkend bestaan in de toekomst. Hoe mensgericht is deze toekomst? Wat wordt de rol van leiderschap? Doe hier je inspiratie op voor het future-proof maken van je organisatie in het hier en nu.

Om de week een nieuwe aflevering!

Semco Style Stories

Reis mee de wereld rond en dompel je onder in de verhalen van pioniers van over de hele wereld! Medeoprichter Luuk Willems verzamelt bijzondere verhalen van verhalen van Semco Style geïnspireerde organisaties. Deze serie geeft je een praktisch inzicht van de manieren waarop zelforganisatie tot stand komt en brengt je de inspiratie achter om zelf van start te gaan.

Populair E-Book: Top 10 Mythes

Er wordt wel eens gezegd dat elk revolutionair idee door drie stadia gaat: eerst is het belachelijk, dan is het gevaarlijk, en uiteindelijk is het nooit anders geweest. Dat geldt zeker voor democratisch management, of het kleinere Nederlandse broertje: zelforganisatie.

Ricardo Semler, dé pionier van zelforganisatie, is de aangewezen persoon om de meest gehoorde misvattingen over zijn ‘Semco Style’ van organiseren te weerleggen.