E-Book: De Post-COVID Organisatie

Semco Style Masterclass

Teamontwikkeling Masterclass

 

In de Semco Style Masterclass reeks focussen we ons op teamontwikkeling binnen een organisatie. Wanneer je als organisatie-zijnde doelen hebt vastgesteld, de juiste mensen hiervoor hebt gebundeld en effectieve supportsystemen hebt ingericht, blijft echter nog steeds de vraag bestaan of teams de doelen naar wens kunnen verwezenlijken. Een goede rolverdeling tussen teams en leiders is hierin van belang. Daarnaast heeft de ontwikkeling van een team een wezenlijke invloed op de realisatie van de vastgestelde doelen. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met het vertrouwen binnen het team om elkaar te ondersteunen in dit proces? Voelen teamleden zich in de juiste mate verantwoordelijk voor het realiseren van (team)doelen?

Kortom, teamontwikkeling kan niet onderschat worden in de ontwikkeling van de organisatie als geheel. In deze masterclass reeks verrijk je jezelf met praktische handvatten om direct aan de slag te gaan met de ontwikkeling van jouw team.

Volgende editie: 19 mei 16:00 – 17:00 – Psychologische veiligheid

 

Er wordt menig artikel en webinar gegeven over psychologische veiligheid en de samenhang tussen ‘high performing teams’ en psychologische veiligheid. Maar wat betekent psychologische veiligheid precies en hoe kan je psychologische veiligheid in jouw team(s) bevorderen? Mensen voelen zich veilig wanneer ze het idee hebben dat ze niet er onder zullen lijden als ze zichzelf zijn. Als medewerkers zichzelf kunnen zijn, komen hun talenten beter voor het voetlicht en ontstaan discussies waarin meerdere perspectieven meegenomen worden, belangrijke onderdelen van teamontwikkeling. In deze masterclass gaan we in op de verschillende facetten van psychologische veiligheid en geven we je direct toepasbare handvatten om de psychologische veiligheid te vergroten.

“Een kader betekent niet meer regels. In tegendeel, het is net het dashboard van een auto; je moet op bepaalde elementen letten tijdens het rijden, anders komen de wielen eraf”.

– Deelnemer Semco Style Expert Programma

Artikel ter inspiratie

 

Een zorgorganisatie in het westen van het land is vijf jaar geleden overgestapt op zelforganisatie. Het doel: meer eigenaarschap en autonomie aan het bed. Dit leidde tot een financiële besparing want er waren veel minder managers nodig om de organisatie te besturen. De medewerkers zijn over het algemeen ook tevreden. Toch knaagt er wat in de organisatie. Bij de medewerkers komt de vraag in- en expliciet naar boven; wanneer doe ik het goed? En bij de managers bestaat een ongemakkelijk gevoel. Zij zijn verantwoordelijk voor de resultaten, maar voelt het team die verantwoordelijkheid ook en wat doe je als de resultaten achter beginnen te lopen?

Aanmeld formulier


    Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief

    We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. We gebruiken je gegevens uitsluitend om je vraag te beantwoorden en geven deze niet door aan 3e partijen.