E-Book: Iedereen de baas

Consultancy

Semco Style Institute ondersteunt organisaties in hun reis naar zelforganisatie. Samen zorgen we voor meer energie, betrokkenheid en betere resultaten in je organisatie. De verantwoordelijkheid en besluitvorming worden bij de juiste personen gelegd, om zo autonomie, eigenaarschap en besluitvaardigheid in teams te vergroten. De paradox van zelforganisatie is dat het een top-down beslissing is om bottom-up te gaan werken.

Wij onderscheiden ons omdat we:

N

Geen blauwdruk leveren maar je ondersteunen om jouw eigen stijl te ontwikkelen, passend bij de organisatiecultuur. Om dit te realiseren, leveren we (incompany) trainingsprogramma’s, de bouwstenen van onze methodologie, leiderschap en team coaching en consulting

N

Leidinggevenden coachen om hun nieuwe rol te omarmen waarin zij niet langer controleren, maar ‘in control’ te zijn en medewerkers faciliteren

N

Teams coachen om de samenwerking te verbeteren door het aanreiken van besluitvormingsstrategieën, en het verdelen van rollen en taken om optimaal gebruik te maken van ieders talent

N

Coachen en faciliteren met als doel zo snel mogelijk overbodig te worden

N

Streven naar gerichte, impactvolle interventies op zowel organisatorisch als teamniveau

N

Je inspireren met onze uitgebreide database vol tools, cases, oefeningen en scans die we samen met onze klanten hebben opgebouwd. Van inspirerende verhalen op hoog niveau, tot praktische teamoefeningen en een uitgebreid stappenplan

Benieuwd hoe we jouw organisatie vooruit kunnen helpen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Eerdere klanten

Semco Style Stories

Benieuwd naar de impact die Semco Style kan hebben op organisaties? In de verhalenreeks ‘Semco Style Stories’ krijg je een beter beeld van de praktische uitkomsten van werken met Semco Style. Hieronder belichten we drie van deze Stories van Nederlandse bodem.

Sander Semco Style Stories

TIMETOHIRE, NL

Timetohire helpt organisaties bij het opzetten van een strategie voor talentacquisitie. Ze focussen zich op het beter aantrekken van talent en hun behoud en niet alleen het invullen van vacatures. De manier van werken is geworteld in Semco Style, besprenkeld met andere zelfsorganiserende smaken. Oprichter Edwin de Jonge gaat met twee collega’s in op medezeggenschap en het balanceren van structuur en vrijheid in tijden van groei van de onderneming.

Lees hier het artikel>>

Sander Semco Style Stories

IVY GLOBAL, NL

Heb je je ooit afgevraagd hoe je bedrijf eruit zou zien als alle ogen vanaf dag één gefocust zijn op zelfsturing? Bij Ivy Global hadden medewerkers sinds de start in 2014 de vrijheid om zelf werktijden, salaris en vakantiedagen te bepalen. Benieuwd wat de grootste uitdagingen vormden?

Lees hier het artikel>>

Sander Semco Style Stories

INFOCASTER, NL

Infocaster is een bedrijf om te volgen. Wat begon als een gewoon software- en webontwikkelingsbedrijf, groeide uit tot een toonaangevend voorbeeld van zelfsturing. Mede dankzij het schrijven van een boek over de inrichting van zelfsturing in de organisatie, wandelt Infocaster voorop in de opmars van progressieve organisaties in Nederland.

Lees hier het artikel>>

Onze consultants

Axel Mpeti

Binnen het kernteam van Semco Style Instituut bevindt Axel zich op het kruispunt van het ontwerpen van trainingsprogramma’s, het schrijven van blogartikelen en het verbinden van de wereldwijde Semco Style gemeenschap. Axel is een jonge coach met het vermogen om teams in staat te stellen transparant, gefocust en proactief te worden in het nastreven van hun doelen.

“Met een achtergrond in bedrijfseconomie en organisatiewetenschappen combineer ik mijn passie voor waardegedreven organisaties met de stem van een nieuwe generatie.”

Luuk Willems

Luuk Willems is een man met een missie: organisaties laten werken voor mensen, en niet andersom. Als co-founder van het Semco Style Institute brengt hij de ideeën van pionier Ricardo Semler naar organisaties wereldwijd. De kracht van kleine teams benutten, eigenaarschap en verantwoordelijkheid stimuleren: dat zijn thema’s die hij telkens tegenkomt.

“Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de vraag hoe we organisaties beter kunnen laten functioneren voor mensen, in plaats van mensen het slachtoffer laten worden van het functioneren van organisaties”

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk dan ook onze laatste blogartikelen, trainingsprogramma’s en mogelijkheden voor een Semco Style geïnspireerde lezing.

Benieuwd hoe we jouw organisatie vooruit kunnen helpen? Neem contact op met Axel Mpeti en ontdek de mogelijkheden!

Gecertificeerde Semco Style consultants

Ook deze Semco Style consultants kunnen je op weg helpen in hetgeen Semco Style kan betekenen voor je organisatie.

Semco Style Shares

Voor meer inspiratie!

Semco Style Talks - De podcast

In de podcast serie Semco Style Talks gaan we op zoek naar de organisatie van morgen. SSI-oprichters Farouk el Kodady en Luuk Willems verkennen samen met pioniers, leiders en ondernemers het werkend bestaan in de toekomst. Hoe mensgericht is deze toekomst? Wat wordt de rol van leiderschap? Doe hier je inspiratie op voor het future-proof maken van je organisatie in het hier en nu.

Om de week een nieuwe aflevering!

Semco Style Stories

Reis mee de wereld rond en dompel je onder in de verhalen van pioniers van over de hele wereld! Medeoprichter Luuk Willems verzamelt bijzondere verhalen van verhalen van Semco Style geïnspireerde organisaties. Deze serie geeft je een praktisch inzicht van de manieren waarop zelforganisatie tot stand komt en brengt je de inspiratie achter om zelf van start te gaan.

Populair E-Book: Top 10 Mythes

Er wordt wel eens gezegd dat elk revolutionair idee door drie stadia gaat: eerst is het belachelijk, dan is het gevaarlijk, en uiteindelijk is het nooit anders geweest. Dat geldt zeker voor democratisch management, of het kleinere Nederlandse broertje: zelforganisatie.

Ricardo Semler, dé pionier van zelforganisatie, is de aangewezen persoon om de meest gehoorde misvattingen over zijn ‘Semco Style’ van organiseren te weerleggen.