E-Book: Iedereen de baas

Partnerschap Vibber

Het partnerschap van Vibber en Semcos Style Institute heeft als doen om samen autobedrijven flexibeler, wendbaarder en succesvoller te maken.

Vibber heeft veel klanten in de autobranche en in de technische, transport- en mobiliteitssector. Volgens vibber zijn die sectoren innovatief en vooruitstrevend, omdat ze gericht zijn op technische innovatie. Maar het kan beter.

Qua organisatiestructuren en culturen kan het in genoemde sectoren beter. Vibber wil in samenwerking met Semco Style Institute de betrokkenheid van medewerkers verhogen en de verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen. Dat maakt organisaties niet alleen flexibeler en wendbaarder, maar daardoor stijgt ook het werkgeluk en de motivatie van technici.

Waarom een partnerschap?

Het partnerschap bundelt het Nederlandse netwerk van vibber met de Semco Style-filosofie. Sinds corona is er meer interesse om toekomstbestendiger en veerkrachtiger te worden. Het werken op afstand brengt een grotere behoefte aan autonomie en verantwoordelijkheid bij teams met zich mee. Bovendien heeft een nieuwe generatie andere behoeften, wensen en eisen.

Onderzoek naar medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk in de autobranche

Hoe kun je als autobedrijf zorgen dat je aantrekkelijk bent én blijft om bij te werken, waardoor er meer ruimte komt voor organisatie- & technische innovatie. En wat kan het autobedrijf doen om de betrokkenheid bij medewerkers te vergroten en het werkgeluk te laten stijgen?

 Vibber heeft in samenwerking met Semco Style Institute onderzoek gedaan naar medewerkersbetrokkenheid en werkgeluk. Daarbij zijn brancheorganisatie BOVAG, auto-importeurs, universele onderhoudsketen, autobedrijven en automotive-onderwijsinstellingen betrokken. Het onderzoek bestaat uit twee delen, een kwalitatief gedeelte door middel van interviewrondes en een kwantitatief gedeelte door middel van een uitgebreide medewerkersbetrokkenheidsmeting onder automotive-personeel. Benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek?

Download hier het onderzoeksrapport

Meer weten?

Neem contact op met Axel Mpeti van Semco Style Institute of met Joël van den Doel van vibber.

Lees hier het officiële persbericht over de lancering van de samenwerking.