E-Book: Fast Forward the Future of Work

Semco Style Roundtable

Roundtable

Semco Style Institute organiseert regelmatig online en offline events met als doel inspiratie, tips en innovaties die jou helpen om flexibele en veerkrachtige organisaties te bouwen. Op deze pagina vind je een beschrijving van de eerstvolgende Roundtable die gepland staat. Deelname is gratis.

Volgende editie: 9 september. – Te veel managers en toch een personeeltekort

Iedere sector, van het onderwijs, de bouw tot de IT heeft er last van: personeelstekort. Het betreft een tekort aan uitvoerende krachten die de vraagstukken waarmee hun team of organisatie worden geconfronteerd daardoor niet adequaat kan oplossen. De consequenties zijn enorm. Overbelasting, uitstroom, frustraties en een algehele vraag hoe dit zo ver heeft kunnen komen, heersen alom.

Daartegenover staat een veelvoud aan managers, leidinggevenden, coaches of directieleden die het werk dienen aan te sturen. Zonder personeel lijkt dit een overbodige zaak. Er blijkt een enorme aantrekkingskracht te hangen aan zo snel mogelijk manager worden. De reden? Reputaties, motivaties en aanzien worden intenser wanneer deze ‘hoge topposities’ worden verwezenlijkt.

In deze Roundtable gaan we in op de paradox van het personeelstekort en de mogelijkheid om via een hernieuwde kijk op succesfactoren, aanzien en motivaties het tekort aan te vullen door een andere inrichting van organisaties. Een die gekenmerkt wordt door een uitvoerende laag die verantwoordelijkheden durft, mag en kan nemen en hiermee een expertise opbouwt die een nieuwe managementlaag overbodig maakt.

Hoe kan jouw organisatie dit verantwoordelijkheidsgevoel stimuleren en het verschil tussen ‘hoog’ en ‘laag’ opereren in een organisatie doorbreken?

Voor wie?

Deze Roundtable is bedoeld voor mens- en doelgerichte ondernemers, directeuren, leiders, en (interim-) managers die nieuwsgierigheid naar en in hun organisaties willen verhogen.

“Streven naar een gevoel van verbondenheid is niet genoeg, je kunt je verbonden voelen door een wederzijds belang. Dat betekent niet dat medewerkers zich veilig genoeg voelen om hun stem te laten horen en actief hun creativiteit na te jagen.”

-Sander Hoeken

Interactieve setting

De Roundtable vindt plaats in een klein gezelschap, waarin we graag het gesprek met elkaar aan gaan en waar veel ruimte is voor persoonlijke verhalen en interactie. Elkaar inspireren, leren van elkaars verhalen en elkaar vooruithelpen is het doel van deze Roundtable.

Locatie

De Roundtable vindt plaats op het Semco Style Instituut kantoor in Utrecht Leidsche Rijn – Reykjavikstraat 2. Deze locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar. Kijk hier voor de routebeschrijving en parkeermogelijkheden. De koffie staat om 09.15 klaar en we gaan om uiterlijk 09.30 van start. Om 11 uur ronden we het gesprek af.

Contact

Contacteer Axel Mpeti voor meer informatie over de Roundtable

Aanmeldformulier


    Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief

    We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. We gebruiken je gegevens uitsluitend om je vraag te beantwoorden en geven deze niet door aan 3e partijen.