E-Book: Iedereen de baas

Semco Style Roundtable

Roundtable

Semco Style Institute organiseert regelmatig online en offline events met als doel inspiratie, tips en innovaties die jou helpen om flexibele en veerkrachtige organisaties te bouwen. Op deze pagina vind je een beschrijving van de eerstvolgende Roundtable die gepland staat. Deelname is gratis.

Volgende editie: 26 januari. Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierige aagjes – zij die de waaromvraag willen beantwoorden. Het wordt vaak gezien als irritant en tijdrovend. Zo krijgt een kind op jonge leeftijd op de vraag waarom iets gebeurd zoals het gebeurd, vaak te horen “omdat het zo is” of, “omdat ik het zeg”. Nieuwsgierigheid wordt hiermee afgestraft.

Ook in organisaties wordt nieuwsgierigheid in vele gevallen van tafel geveegd. Dit maal niet door een ouder, maar een equivalent daarvan: je baas.

Nieuwsgierigheid vormt echter de drijfveer achter de grootste innovaties van onze tijd. Zo bekende Einstein geen speciaal talent te hebben, echter alleen ongelofelijk nieuwsgierig te zijn.

De vraag die we tijdens deze Roundtable centraal stellen is hoe je nieuwsgierigheid weer kunt omarmen in je team of organisatie, en de ruimte kunt bieden aan de voortvloeisels die hieruit voort komen.

Het vormt een gesprek over vrijheid koppelen aan verantwoordelijkheid en daarmee je belangen van jezelf en de organisatie in balans houden.

Tijdens deze roundtable is er ruimte voor jouw kijk op deze vragen en andere drukkende vraagstukken over nieuwsgierigheid.

Voor wie?

Deze Roundtable is bedoeld voor mens- en doelgerichte ondernemers, directeuren, leiders, en (interim-) managers die nieuwsgierigheid naar en in hun organisaties willen verhogen.

“Streven naar een gevoel van verbondenheid is niet genoeg, je kunt je verbonden voelen door een wederzijds belang. Dat betekent niet dat medewerkers zich veilig genoeg voelen om hun stem te laten horen en actief hun creativiteit na te jagen.”

-Sander Hoeken

Interactieve setting

De Roundtable vindt plaats in een klein gezelschap, waarin we graag het gesprek met elkaar aan gaan en waar veel ruimte is voor persoonlijke verhalen en interactie. Elkaar inspireren, leren van elkaars verhalen en elkaar vooruithelpen is het doel van deze Roundtable.

Locatie

De Roundtable vindt plaats op het Semco Style Instituut kantoor in Utrecht Leidsche Rijn – Reykjavikstraat 2. Deze locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar. Kijk hier voor de routebeschrijving en parkeermogelijkheden. De koffie staat om 09.15 klaar en we gaan om uiterlijk 09.30 van start. Om 11 uur ronden we het gesprek af.

Contact

Contacteer Axel Mpeti voor meer informatie over de Roundtable

Aanmeldformulier    Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief

    We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. We gebruiken je gegevens uitsluitend om je vraag te beantwoorden en geven deze niet door aan 3e partijen.