E-Book: De Post-COVID Organisatie

Experience Game

Een organisatie waar iedereen druk is met zichzelf, de klant vergeten wordt en samenwerking niet lekker loopt. Herkenbaar? Ervaar dan wat het met jou doet als je in de schoenen stapt van de klant, medewerker of directeur. Tijdens de Semco Style Experience Game leer je begrijpen waarom mensen in een bepaalde rol plotseling ander gedrag gaan vertonen. Je leert hoe je gedragspatronen kunt doorgronden, hoe je kunt bouwen aan een soepele samenwerking en klantgerichtheid – en waarom dat zo lastig is.

Programma

In de ochtend krijgen deelnemers willekeurig een rol (top, midden, klant of medewerker) toegewezen en de taak om de eigen organisatie succesvol te maken. Vervolgens worden er in rondes van 13 minuten dagen gesimuleerd. Na elke twee rondes wordt er gereflecteerd en staan we uitgebreid stil bij de vraag: hoe ervaart elke rol de andere? Zo ontstaat er meer begrip voor hoe de organisatie eruit ziet vanuit een andere plek.

Het eerste deel van de middag staat in het teken van beter organiseren met Semco Style als handvat. Hoe kom je tot een organisatie waarin autonomie en ondernemerschap worden aangemoedigd en de klant centraal staat? Ook gaan we dieper in op organisaties als systeem aan de hand van het werk van Barry Oshry. Op basis van praktische voorbeelden, tips en ervaringen in allerlei organisaties, wordt geëxperimenteerd met andere structuren en gedrag. Want hoewel veel gedrag in organisaties voorspelbaar is, dat betekent niet dat het gedrag uit het begin van de tekst onvermijdelijk is. Iedere werknemer, manager, directeur en klant heeft de kans en de verantwoordelijkheid de organisatie tot een succes te maken.

Het tweede deel van de middag draait om toepassing op en binnen de eigen organisatie. Welke lessen en tips nemen de deelnemers mee en hoe willen ze daarmee aan de slag? Door in hoog tempo te rouleren langs gesprekstafels zorgen we ervoor dat ook dit laatste programmaonderdeel met goede energie wordt doorlopen.

De Semco Style Experience Game biedt:

  • Een krachtige ervaring over hoe organisaties werken
  • Meer begrip voor andere rollen in de organisatie en hoe de wereld er vanuit dat perspectief uitziet
  • Tips en inzichten om anders en beter te organiseren gebaseerd op theorie en praktijk
  • Handvatten voor verandering van de eigen organisatie en energie om daarmee aan de slag te gaan

Praktische informatie

De Experience Game duurt van 9:30-16:30 uur en vindt plaats op een centraal gelegen locatie. Je kunt je hiervoor individueel aanmelden. De kosten zijn € 150,00 excl. btw. Wil je komen met 5 of meer mensen? Dan krijg je 10% korting!

Impressie van de Semco Style Experience Game

Meer weten?

Wil je je inschrijven voor de Semco Style Experience Game? Meld je dan aan via het tabje ‘aanmelden’ boven aan de pagina. Meer informatie over dit programma? Neem contact met ons op via hello@semcostyle.org of 085 065 64 80.

Nader te bepalen – zodra de corona maatregelen versoepeld kunnen worden, zullen we nieuwe data publiceren.    Ik stem in met de algemene voorwaarden van Schouten & Nelissen