E-Book: Iedereen de baas

Opleiding

Experience Game

Ervaar hoe jouw organisatie effectiever én energieker ingericht kan worden!

 • Ervaar waarom mensen in een bepaalde rol plotseling ander gedrag gaan vertonen
 • Leer gedragspatronen doorgronden
 • Ontwikkel een soepele samenwerking en klantgerichtheid

Download de brochure voor meer informatie

Een organisatie waar iedereen druk is met zichzelf, de communicatie tussen leidinggevenden en teams niet goed loopt, de klant uit het oog verloren raakt en samenwerking niet goed verloopt. Herkenbaar? Ervaar dan wat het met jou doet als je in de schoenen stapt van de klant, medewerker of directeur. Tijdens de Semco Style Experience Game leer je begrijpen waarom mensen in een bepaalde rol plotseling ander gedrag gaan vertonen. Je leert hoe je gedragspatronen kunt doorgronden, hoe je kunt bouwen aan een soepele samenwerking en klantgerichtheid – en waarom dat zo lastig is.

Programma

In het eerste deel van de ochtend krijgen deelnemers willekeurig een rol (top, midden, klant of medewerker) toegewezen en de taak om de eigen organisatie succesvol te maken. Vervolgens worden er in verschillende rondes dagen gesimuleerd. Na elke twee rondes wordt er gereflecteerd en staan we uitgebreid stil bij de vraag: hoe ervaart elke rol de andere? Zo ontstaat er meer begrip voor hoe de organisatie eruitziet vanuit een andere plek.

Het tweede deel van de ochtend staat in het teken van beter organiseren met Semco Style als handvat. Hoe kom je tot een organisatie waarin autonomie en ondernemerschap worden aangemoedigd en de klant centraal staat? Ook gaan we dieper in op organisaties als systeem aan de hand van het werk van Barry Oshry. Op basis van praktische voorbeelden, tips en ervaringen in allerlei organisaties, wordt geëxperimenteerd met andere structuren en gedrag. Want hoewel veel gedrag in organisaties voorspelbaar is, dat betekent niet dat het gedrag uit het begin van de tekst onvermijdelijk is. Iedere werknemer, manager, directeur en klant heeft de kans en de verantwoordelijkheid de organisatie tot een succes te maken.

Aan het einde van de ochtend draait het om toepassing op en binnen de eigen organisatie. Welke lessen en tips nemen de deelnemers mee en hoe willen ze daarmee aan de slag?

Resultaat

 • Een krachtige ervaring over hoe organisaties werken
 • Meer begrip voor andere rollen in de organisatie en hoe de wereld er vanuit dat perspectief uitziet
 • Tips en inzichten om anders en beter te organiseren gebaseerd op theorie en praktijk
 • Handvatten voor verandering van de eigen organisatie en energie om daarmee aan de slag te gaan

Bouw piramides en je krijgt mummies”

Creëer een platte organisatie, en er ontstaat ruimte voor autonomie en vertrouwen. Autonome teams hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel, reageren sneller op verandering en innoveren sneller. Zo zorgen gelukkige medewerkers voor gelukkigere klanten!

Praktische informatie

 • Deze training wordt incompany aangeboden
 • Keuze uit een halve of hele dag
 • Ideaal voor de invulling van een teamdag
 • Prijs voor een halve dag: €2.500,- excl. BTW; hele dag: €5.000,- excl. BTW, inclusief gratis Semco Style Selfies
 • Maximaal 60 personen

klik hier voor meer informatie

Contacteer Axel Mpeti voor meer informatie over inschrijving en incompany mogelijkheden.

Impressie van de Experience Game

Semco Style Shares

Voor meer inspiratie!

Semco Style Talks - De podcast

In de podcast serie Semco Style Talks gaan we op zoek naar de organisatie van morgen. SSI-oprichters Farouk el Kodady en Luuk Willems verkennen samen met pioniers, leiders en ondernemers het werkend bestaan in de toekomst. Hoe mensgericht is deze toekomst? Wat wordt de rol van leiderschap? Doe hier je inspiratie op voor het future-proof maken van je organisatie in het hier en nu.

Om de week een nieuwe aflevering!

Semco Style Stories

Reis mee de wereld rond en dompel je onder in de verhalen van pioniers van over de hele wereld! Medeoprichter Luuk Willems verzamelt bijzondere verhalen van verhalen van Semco Style geïnspireerde organisaties. Deze serie geeft je een praktisch inzicht van de manieren waarop zelforganisatie tot stand komt en brengt je de inspiratie achter om zelf van start te gaan.

Populair E-Book: Top 10 Mythes

Er wordt wel eens gezegd dat elk revolutionair idee door drie stadia gaat: eerst is het belachelijk, dan is het gevaarlijk, en uiteindelijk is het nooit anders geweest. Dat geldt zeker voor democratisch management, of het kleinere Nederlandse broertje: zelforganisatie.

Ricardo Semler, dé pionier van zelforganisatie, is de aangewezen persoon om de meest gehoorde misvattingen over zijn ‘Semco Style’ van organiseren te weerleggen.