E-Book: Iedereen de baas

Vibber officieel partner van Semco Style Institute

Hieronder vind je het officiële persbericht over deze nieuwe samenwerking:

Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om gezamenlijk nog meer bedrijven te inspireren en te begeleiden om effectiever te organiseren. Vibber is daarmee de nieuwe officiële Nederlandse partner van Semco Style Institute. En zij starten gelijk samen met een interessant onderzoek in de automotive sector. 

Strategische samenwerking
Joël van den Doel (directeur van vibber), is enthousiast over het partnerschap: “Onze missie is om organisaties in beweging te brengen en toekomstbestendig te maken. De meeste klanten van ons komen uit de technische sector, transport & mobiliteitssector en de autobranche. Over het algemeen zien we dat deze sectoren heel innovatief en vooruitstrevend zijn, maar dan wel gericht op de technische innovatie. We zien dat er qua organisatiestructuren en culturen veel vooruitgang mogelijk en ook noodzakelijk is. Het is hoog tijd voor vernieuwing en een andere manier van denken en werken. Wij staan te popelen om binnen deze sectoren aan de slag te gaan met het verhogen van medewerkersbetrokkenheid en om autonomie en verantwoordelijkheden lager in de organisatie te plaatsen, zodat de organisatie flexibeler en wendbaarder worden”.

Ook Farouk el Kodady (directeur en medeoprichter van Semco Style Institute) is enthousiast. Volgens hem komt deze samenwerking op een heel mooi moment: “Deze strategische samenwerking past in onze visie om ons bereik verder te vergroten, waardoor we nog meer impact kunnen maken met de Semco Style denk- en werkwijze. De samenwerking met vibber is een perfecte aanvulling op de groeiende vraag en behoefte in Nederland. Wij zien sinds de pandemie een enorme toename in interesse en aanvragen van organisaties die toekomstbestendiger en veerkrachtiger willen worden. Zo heeft het werken op afstand een nieuwe dynamiek met zich meegebracht en is er een sterke behoefte om meer autonomie en verantwoordelijkheid bij de teams te leggen. Deze partnership maakt onze dienstverlening schaalbaar en geeft een extra impuls met kennis en ervaring in nieuwe sectoren waar we momenteel niet of weinig actief zijn. Door de krachten te bundelen slaan we een mooie brug tussen het sterke netwerk van vibber en de Semco Style filosofie waardoor we nog meer organisaties vooruit kunnen helpen”.

Onderzoek in de automotive-sector
Deze nieuwe samenwerking gaat meteen actief van start met een interessant onderzoek in de automotive sector. Want dat hier enorme kansen liggen is duidelijk. Vibber ervaart al jaren dat er aandacht nodig is voor nieuwe organisatievormen in de autobranche. De aansturing van personeel en de bewegingsvrijheid van personeel laat vaak te wensen over, met als gevolg dat het werkgeluk en daarmee ook de motivatie van bijvoorbeeld technici snel daalt. Ook heeft de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt andere behoeften, wensen en eisen. Om klaar te zijn voor de toekomst en een aantrekkelijke werkgever te zijn met gemotiveerde teams, is het van belang om hier nu mee aan de slag te gaan. De komende maanden gaan vibber en Semco Style Institute daarom de verschillende organisatieculturen, de toekomstbestendigheid en de medewerkerstevredenheid in deze sector in kaart brengen. In dit onderzoek worden zowel auto-importeurs en dealerholdings als brancheorganisaties en automotive-onderwijsinstellingen meegenomen. De resultaten en aanbevelingen om de sector toekomstbestendiger te maken, worden in het najaar verwacht.

Over vibber
Vibber is een consultancybureau en brengt inzicht en krijgt mensen en organisaties in beweging. Ze vinden, ontwikkelen én behouden talent. Ze laten mensen in hun kracht staan, waardoor organisaties vooruitkomen. Het creëren van vooruitgang en het realiseren van organisatiedoelstellingen gaat hand in hand met veranderingen. Vibber zorgt ervoor dat organisaties met deze veranderingen om kunnen gaan. Door de jarenlange ervaring weten ze bevlogenheid te stimuleren, kwaliteit te waarborgen en een continue verbetercultuur te realiseren.
Een greep uit hun klantenlijst: PON, Louwman & Parqui, BOVAG, Greenwheels, Metaalunie, Nationale Politie, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Over Semco Style Institute
Semco Style is een wereldwijd bekende filosofie en aanpak die is ontwikkeld in samenwerking met Braziliaanse ondernemer en zelforganisatie-pionier Ricardo Semler. Het helpt bedrijven effectiever te organiseren. Door de mens centraal te zetten en vanuit vertrouwen te bouwen, weet Semco Style Institute bedrijven te transformeren naar high-performing organisaties met een hoge medewerkersbetrokkenheid en sterk verbeterde klanttevredenheid.
Een greep uit hun klantenlijst: ABN AMRO, Rabobank, KPN, Horizon College, Longfonds, Woonconcept, Ivy Global, Entrea Lindenhout

Op zoek naar meer inspiratie?

Het is onze missie om mensgerichte organisaties te bouwen. We doen dit onder andere door het aanbieden van gratis content. Bekijk hier de rest van onze blog artikelen en laat je inspireren.