E-Book: Iedereen de baas

Het eerste “Iedereen de baas” event!

Op 16 November zagen we de beweging van Semco Style groeien tijdens het eerste “Iedereen de Baas event bij HNK in Den Haag. Meer dan 80 geïnteresseerden hadden zich aangemeld voor deze dag, en waren ook echt aanwezig. Iedereen die we eens een evenement organiseert, weet dat een opkomstpercentage van bijna 100% best erg bijzonder is.

En zeker omdat we met Semco Style toch best nieuw zijn in Nederland. Dus we waren super blij en enthousiast al voordat het evenement begon. Arko van Brakel was de eerste die dat enthousiasme deelde en leidde de aanwezigen in de sfeervolle HNK ruimte door de grondbeginselen van Semco Style: de pivotal principles Trust, Reducing Control, Self-Management, Extreme StakeHolder Alignmenet en Creative Innovation.

Samensturing

De tweede spreker van de dag was ondernemer Allard, die zijn bedrijf heeft ingericht volgens het gedachtegoed van zelfsturing. Zelfs gebruikt hij liever het woord samensturing. Allard is eigenaar en Managing Director van Aldowa. Sinds hij aantrad bij Aldowa heeft hij dromen centraal gesteld bij alles wat men doet. “Bij ons begint alles met een droom, een gezamenlijke droom van alle mensen van het bedrijf.” Hierdoor voelt iedereen binnen Aldowa dat het ook “zijn” of “haar” bedrijf is. Ze worden eigenlijk mede-ondernemer. Soms zelfs in letterlijke, formele zin, zoals Boy, die binnenkwam als junior en onlangs vroeg of hij aandelen in Aldowa kon kopen. Heel gaaf om te horen wat de concrete effecten zijn van het werken volgens de principes die we binnen het Semco Style Institute hanteren en proberen door te geven.

Workshops

Het krachtigste middel om dat voor elkaar te krijgen is natuurlijk om het zelf te ervaren. Daarom verdeelden we ons tot slot, onder aanvoering van Semco Style Consultant Jolanda van der Veen, over een aantal groepen. Elke groep kreeg een workshop van een van de pivotal principles, om kort de kracht ervan te ervaren. Kortom een informatieve, inspirerende en actieve dag met een goeie borrel als afsluiting.