E-Book: Iedereen de baas

Timetohire: zelfsturing in de praktijk

Wat is inspirerender dan voorbeelden uit de praktijk? Recruitment bureau Timetohire werkt sinds haar oprichting twee jaar geleden op basis van zelfsturende principes. In dit artikel lees je hoe dit voor en bij hun werkt.

De meeste bedrijven zijn gebouwd op bureaucratie en hiërarchie. Sommigen van hen willen op een andere manier werken. Zeer weinig bedrijven hebben gewerkt vanuit ‘andere manieren’ sinds hun start. Timetohire is een van die weinigen. Dat maakt het extra interessant om te zien hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld en doet.

Sinds de oprichting twee jaar geleden werd het bedrijf opgebouwd op basis van de fundamenten van Semco Style en Holacracy. Het bedrijf biedt recruitment diensten die gemakkelijk te onderscheiden zijn van traditionele recruitment bureau’s. Twee voorbeelden hiervan:

  • Employer resource outsourcing (intern werken met klanten, als partner in plaats van recruiter) en;
  • Employer branding (vanuit een bredere blik kijken dan alleen vacatures invullen)

De oprichter van Timetohire, Edwin de Jonge, nam deel aan het Semco Style Expert Programma. Dat was één van de inspiratiebronnen voor de manier waarop Timetohire werkt.

Timetohire heeft:

  • Een cultuur gebaseerd op de beginselen van vrijheid, verantwoording en discipline
  • Teams die bestaan uit cirkels, net als in de Holacracy-aanpak, maar zonder al zijn starre systemen over te nemen
  • Een vergaderroutine op basis van dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse meetups
Vrijheid en verantwoordelijkheid

Innovatie, vrijheid en verantwoordelijkheid – dit is hoe de medewerkers de bedrijfscultuur van Timetohire omschrijven. Allemaal zijn ze flexibel en ervaren en werken we met passie voor het recruitmentvak. Ook werken ze samen aan dezelfde missie: recruitment duurzamer maken voor hun opdrachtgevers. Vertrouwen is het verbindende element in zowel de samenwerking met hun eigen mensen, met hun klanten en met hun kandidaten. Ze behandelen volwassenen als volwassenen.

Kijkend naar de manier waarop Timetohire intern als organisatie opereert, en naar hoe het werkt met klanten, en realiseert je: zelforganisatie is een kracht die zowel voor de organisatie als voor klanten werkt. Immers, wie wil er niet geholpen worden door volwassen, klantgerichte professionals? Dat de aanpak werkt blijkt wel uit de groei van het bedrijf: in de twee jaar sinds haar oprichting groeide Timetohire al naar dertig medewerkers, en volgend jaar wil het dit aantal verdubbelen. Dan zal het de uitdaging worden om de balans tussen structuur en overzicht enerzijds en autonomie en ondernemerschap anderzijds te bewaken.

Meer weten over Timetohire? Kijk dan op www.timetohire.nl

Op zoek naar meer inspiratie?

Het is onze missie om mensgerichte organisaties te bouwen. We doen dit onder andere door het aanbieden van gratis content. Bekijk hier de rest van onze blog artikelen en laat je inspireren.