E-Book: De Post-COVID Organisatie

Hybride Teams leiden

Hybride Teams

Leiden

Leiderschap in een hybride werkvorm

Wat is het?

‘Hybride teams leiden’ is een serie workshops gericht op het vormgeven van resultaatgerichte werkplekken, zowel thuis als op het kantoor op locatie. Populaire praktijkvoorbeelden en oefeningen van Semco Style vormen de motor van het programma, waarbij elke workshop duidelijke richtlijnen biedt voor actie en implementatie.

De praktijken zijn gebaseerd op Semco’s 40 jaar lange ervaring met hybride werkvormen. Deze komen tot leven in interactieve sessies door middel van case studies, gefaciliteerde discussies, games en simulaties.

Voor wie is het?

Leiders en enthousiastelingen die graag de communicatie, het afstemmen van individuele en teamdoelen of het co-creëren van kaders op de werkplek willen verbeteren.

Over Hybride werk

In de huidige werkomgeving zijn slechts weinigen in staat geweest het hybride model echt te begrijpen, laat staan het succesvol te implementeren. Als gevolg hiervan is het voor managers gemakkelijk geweest om in oude controlerende gedragspatronen te vallen terwijl de organisatie onbekend terrein betreedt.

Het is essentieel om te begrijpen dat er geen ‘one-size-fits-all’ is in het hybride model. Voortdurend experimenteren, effectieve communicatie en bijsturen waar nodig is hoe je vooruitgang boekt.

Hoe kunnen organisaties deze nieuwe balans bewerkstelligen? Hoe kunnen teams een cultuur van vertrouwen en toewijding opbouwen die het consistent boeken van resultaten mogelijk maakt? En tot slot, hoe maken organisaties de ommekeer van traditionele rollen mogelijk?

Antwoorden op deze relevante vragen zijn te vinden in de Semco Style practices. Talloze verhalen en voorbeelden, voortgekomen uit jarenlang experimenteren, vormen een kader om het hybride model te begrijpen en toe te passen.

wat bieden wij

De Hybride werkplek workshops

(Deze workshops worden gegeven in het engels)

De workshops laten beleidsmakers, leiders en teams de onderliggende mechanismen ervaren die spelen wanneer je in een hybride omgeving werkt. Maak je klaar om duik te nemen in de verschillende uitdagingen en inzichten die gepaard gaan met het creëren van zo’n werkplek.

Je maakt kennis met tools die de verschillende risico’s aanpakken die betrokken zijn bij het verbeteren van effectieve communicatie, het creëren van transparantie met betrekking tot verwachtingen en het afstemmen van team- en organisatiedoelen.

De volledige workshop serie bestaat uit zes maal 3-uur lange workshops. Je kunt zelf bepalen of je een selectie van workshops volgt of dat je je inschrijft voor het volledige programma.

Case studies, levendige discussies en rollenspellen worden gefaciliteerd rond actuele trends waarmee je kunt experimenteren. Voordat je aan je eerste workshop begint, vul je een scan in die inzichtelijk maakt hoe hybride werken nu leeft in jouw organisatie.

Workshop serie 1 – Engelstalig

Een nieuwe rol voor leiders

De brug naar een gemotiveerde werkplek kan alleen worden overgestoken als er een cultuur van betrokkenheid heerst. Hoe kan je als leider een dergelijke cultuur faciliteren?

In deze twee workshops richten we ons op de veranderende rol van leiders: van controleren naar faciliteren. Om ervoor te zorgen dat leiders zich echt op hun gemak voelen in hun nieuwe rol, hebben ze duidelijkheid nodig over verantwoordelijkheden, doelen en vooral de sterke punten van hun team. In de eerste workshop bespreken we direct toepasbare praktijkvoorbeelden, waarmee je in de tussenperiode voor de tweede workshop in jouw organisatie kunt experimenteren.

Een interactief rollenspel tijdens de workshops helpen je als leider te begrijpen hoe je controle kunt nemen, zonder controlerend te zijn. Je experimenteert met het voeren van eerlijke gesprekken en het motiveren van anderen om hun eigen rol en verantwoordelijkheden in eigen hand te nemen.

 

Wat kun je verwachten van deze workshops?
 • Deelname in twee 3-uur lange online workshops via ZOOM en MIRO
 • Stel de vraag – ‘Hoe kunnen leiders hun nieuwe rol eigen maken?’
 • Verschaf helderheid omtrent in je nieuwe leiderschapsrol
 • Experimenteer met direct toepasbare oefeningen, zoals:
 • Start de ‘Hybrid Assessment’ – Hoe hybride ben je al als organisatie?
Data

Workshop 1: Donderdag 28 april, 14:00 – 17:00
Workshop 2: Donderdag 12 mei, 14:00 –17:00

Prijs

€499,-  >> Let op! Schrijf je in voor de volledige serie en ontvang €250,- korting

Workshop serie 2 – Engelstalig

Hybride teams bekrachtigen

Deze twee workshops zullen zich richten op het creëren van een sociaal contract dat de doelen van uw organisatie weerspiegelt, terwijl je teams het proces toevertrouwt om daar te komen.

Je leert hoe je persoonlijke interesses kunt afstemmen op die van het grotere collectief. Het stellen van richtlijnen en kaders, door het uiten van zowel persoonlijke als collectieve doelen, zal helpen om het bewustzijn van teamdynamiek te vergroten binnen je team. Aan het einde van de workshops ben je in staat teams beter te ondersteunen door te begrijpen hoe je ieder teamlid zijn rol vormgeeft en zodoende helderheid krijgt in de verantwoordelijkheden gepaard aan deze rol.

 

Wat kom je tegen in deze workshops?
 • Deelname in twee 3-uur lange online workshops via ZOOM en MIRO
 • Stel de vraag – ‘Hoe creëer je een sociaal contract als collectief?’
 • Leer persoonlijke en organisatorische doelen af te stemmen
 • Experimenteer met direct toepasbare oefeningen, zoals:
Data

Workshop 3: Donderdag 2 juni, 14:00 – 17:00
Workshop 4: Donderdag 9 juni, 14:00 –17:00

Prijs

€499,-  >> Let op! Schrijf je in voor de volledige serie en ontvang €250,- korting

Workshop serie 3 – Engelstalig

Presteren in een Hybride team

Deze twee workshops zullen zich richten op prestatievermogen van een hybride team. Je leert wat voor ritmes, ondersteunende systemen en communicatievormen van belang zijn om een goede afstemming in een hybride team te waarborgen.

Je leert nieuwe gewoontes ontwikkelen die het prestatievermogen in een hybride team versterken. Door middel van interactieve sessies ervaren deelnemers de uitdagingen en kansen die hybride werken biedt.

Om te experimenteren met het creëren van afstemming tussen leiders, teams en afdelingen, is het essentieel om de belangen van alle betrokkenen in evenwicht te brengen. In de eerste workshop gaan we in op direct toepasbare praktijkvoorbeelden waarmee je in de tussen periode voor de tweede workshop mee kunt experimenteren in jouw organisatie. Aan het einde van de tweede workshop heb je een plan van aanpak.

Wat kom je tegen in deze workshops?
Data

Workshop 5: Donderdag 23 juni, 14:00 – 17:00
Workshop 6: Donderdag 30 juni, 14:00 – 17:00

Prijs

€499,-  >> Let op! Schrijf je in voor de volledige serie en ontvang €250,- korting

VOLLEDIGE WORKSHOP SERIE

Om het complete plaatje van een hybride werken te begrijpen, moeten HR-beleidsmakers, leiders en teams hun rol begrijpen in overeenstemming met die van hun collega’s. Het identificeren van je rol in een organisatie moet aansluiten bij de doelen van anderen om echt autonoom te worden. Onafhankelijkheid van een individu wordt hiermee omgebogen naar een onderlinge afhankelijkheid als organisatie.

In de volledige workshopreeks herontdek je rollen en verantwoordelijkheden vanuit alle stromen die waarde toevoegen aan je organisatie. Het vertalen van kennis van de ene serie naar de andere, zal je leerproces helpen om een transformatie te co-creëren die duidelijk, gestroomlijnd en gefocust blijft. Aan het einde van de volledige workshopreeks begrijp je de dynamiek en behoeften om een echt hybride werkplek te vormen.

Wat kom je tegen in dit programma?
 • Deelname in zes 3-uur lange online workshops via ZOOM en MIRO
 • Stel de vraag: “Hoe blijf je gefocust op datgeen waar je aan moet werken, terwijl je de vrijheid hebt om vorm te geven aan hoe te werken?”
 • Leer wederzijds afhankelijk te worden als team, in plaats van (on)afhankelijk als teamlid
 • Experimenteer met direct toepasbare oefeningen, zoals:
 • Ontvang drie maanden toegang tot het Semco Style Eco-Systeem – onze digitale bibliotheek

 

Data

6 donderdagen tussen 28 april en 30 juni, van 14:00 tot 17:00

 

Prijs

€1250,-

Vier redenen om deel te nemen

Voorbij de hype

Ontdek hoe je je organisatie zo inricht dat het experimenteren met verschillende hybride werkvormen toelaat. Ontleed de organisatie en zie wat ervoor nodig is om op elk niveau hybride werkvormen tot een succes te brengen.

Hybrid Assessment

Jouw ervaring begint ruim voor je eerste workshop. Je krijgt de mogelijkheid om een ‘Hybrid Assessment’ uit te voeren waarmee je voorbereid wordt op het maken van een plan om hybride werk succesvol te maken. Dit assessment helpt je het huidige niveau van hybriditeit in uw organisatie te evalueren. De uitkomst van deze beoordeling stelt je in staat te begrijpen waar je je in de toekomst precies op moet concentreren.

Praktische tools en oefeningen

Dit programma gaat verder dan simpele theorie – het voorziet je van beproefde werkwijzen en praktische oefeningen die kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.

Word lid van ons Eco-Systeem

Door deel te nemen, krijg je drie maanden lang toegang tot een gloednieuwe Semco Style Eco-Systeem, gevuld met E-Books, assessments, extra bronnen, casussen en video’s. Deze materialen helpen jou op weg in het vormen van een passende hybride werkvorm.

Hybride Artikel

Net toen het voelde alsof we ons aanpasten aan de nieuwe manier van werken, stonden we opnieuw op de rand van disruptie. Aanschouw de hybride werkvorm – een gemengd model waarbij sommige werknemers terugkeren naar de werkplek terwijl anderen vanuit huis blijven werken. De Semco Style vat samen wat het betekent om de overstap te maken naar een effectieve, hybride werksfeer.

Als je gaat letten op wat je medewerkers leveren in plaats van wanneer en waar ze dat doen, kun je de focus verleggen naar het enige dat er echt toe doet: resultaten.

We laten je zien waarom het nieuwe hybride model het ticket is om vrijheid te creëren voor mensen om zich te concentreren op wat belangrijk is. Lees het volledige artikel voor meer informatie!

Ontmoet de trainers

Eveline Hadewegg Scheffer

SSI Global | Hoofdcoach en trainer

Eveline heeft een passie voor mensen, teams en organisaties die hun volledige potentieel bereiken. In Eveline haar werkwijze besteed ze tijd en energie in het ontleden van teamdynamieken door vragen te stellen die deze dynamiek helder maken voor teams en zich daardoor bewuster worden van hun rol en diens impact binnen het team. Binnen het SSI Global-team, werkt ze als adviseur, coach en trainer voor bedrijven en individuen aan de toekomst van werk door de bedrijfscultuur en samenwerking te verbeteren.

“Als organisatiepsycholoog heb ik een achtergrond in coaching, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en heb als assessmentpsycholoog mensen, teams en organisaties ondersteund om het beste uit zichzelf naar boven te halen.”

Axel Mpeti

SSI Global | Trainer en facilitator

Binnen het kernteam van Semco Style Instituut bevindt Axel zich op het kruispunt van het ontwerpen van trainingsprogramma’s, het schrijven van blogartikelen en het verbinden van de wereldwijde Semco Style gemeenschap. Axel is een jonge coach met het vermogen om teams in staat te stellen transparant, gefocust en proactief te worden in het nastreven van hun doelen.

“Met een achtergrond in bedrijfseconomie en organisatiewetenschappen combineer ik mijn passie voor waardegedreven organisaties met de stem van een nieuwe generatie.”

Semco Style Shares

Voor meer inspiratie!

Semco Style Talks – De podcast

In de podcast serie Semco Style Talks gaan we op zoek naar de organisatie van morgen. SSI-oprichters Farouk el Kodady en Luuk Willems verkennen samen met pioniers, leiders en ondernemers het werkend bestaan in de toekomst. Hoe mensgericht is deze toekomst? Wat wordt de rol van leiderschap? Doe hier je inspiratie op voor het future-proof maken van je organisatie in het hier en nu.

Om de week een nieuwe aflevering!

Semco Style Stories

Reis mee de wereld rond en dompel je onder in de verhalen van pioniers van over de hele wereld! Medeoprichter Luuk Willems verzamelt bijzondere verhalen van verhalen van Semco Style geïnspireerde organisaties. Deze serie geeft je een praktisch inzicht van de manieren waarop zelforganisatie tot stand komt en brengt je de inspiratie achter om zelf van start te gaan.

Populair E-Book: Top 10 Mythes

Er wordt wel eens gezegd dat elk revolutionair idee door drie stadia gaat: eerst is het belachelijk, dan is het gevaarlijk, en uiteindelijk is het nooit anders geweest. Dat geldt zeker voor democratisch management, of het kleinere Nederlandse broertje: zelforganisatie.

Ricardo Semler, dé pionier van zelforganisatie, is de aangewezen persoon om de meest gehoorde misvattingen over zijn ‘Semco Style’ van organiseren te weerleggen.