Understand ACE

Tijdens deze 4 x 3,5 uur durende workshop voor Agile Coaches en Managers leer je tips en tricks om een cultuur gebaseerd op vertrouwen op te bouwen en te versterken, met teams die zichzelf effectief organiseren. We richten ons op:

 • Waarderen van het wat en waarom van een Agile cultuur – wat zijn de essentiële elementen van een Agile cultuur en waarom zijn ze belangrijk?
 • Kennis over het implementeren van oefeningen die nodig zijn om effectieve zelf-organiserende Agile-teams te bouwen.

Na een korte samenvatting van de 12 principes van Agile, gaan we in op de vier meest relevante principes en verkennen we het gedrag en de kwaliteiten die leiders nodig hebben om deze te implementeren:

 1. Principe 5: Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef ze de omgeving en de ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren.
 2. Principe 8: Agile processen bevorderen duurzame ontwikkeling. De sponsoren, ontwikkelaars en gebruikers moeten voor onbepaalde tijd een constant tempo kunnen aanhouden.
 3. Principe 11: De beste structuren, vereisten en ontwerpen komen voort uit zelf-organiserende teams.
 4. Principe 12: Met regelmatige intervallen reflecteert het team op hoe zij effectiever kunnen worden en past het gedrag dienovereenkomstig aan.

Agile teams moeten bewust overstappen van een cultuur van command & control naar een cultuur van vertrouwen. Dit vereist een continue blik naar machtsverhoudingen, people governance & project governance mechanismen en gedragingen. Vertrouwen is één van de belangrijkste basisprincipes van het Semco Style Framework. Het biedt specifieke praktijkvoorbeelden en oefeningen die kunnen worden geïmplementeerd om een cultuur van vertrouwen op te bouwen, gegroepeerd in de drie brede gebieden:

 1. Treating Adults as Adults
 2. Unfiltered Transparency
 3. Reducing Power Distance

In deze workshop richten we ons op het startpunt en hoe we zowel Semco Style als het Agile Manifesto kunnen combineren om een echte cultuurverschuiving te realiseren die verankerd ligt in vertrouwen en autonomie, en hoe je échte Agile teams creëert.

Een korte samenvatting van de grondbeginselen en principes van het Agile Manifesto wordt gevolgd door de basisprincipes van zelforganiserende teams, de rol van de manager in zelforganiserende teams, essentiële culturele elementen en, niet te vergeten, hoe deze cultuur opgebouwd kan worden door middel van oefeningen die vertrouwen, peer power en psychologische veiligheid opbouwen.

Understand ACE is een online trainingsprogramma dat gebruik maakt van facilitering, casestudies, ervaringsgerichte rollenspellen en praktische oefeningen. Agile coaches en managers die verantwoordelijk zijn voor agile teams worden opgeleid om ACE te waarderen en te begrijpen. Klaar om een duurzame agile transformatie te starten binnen jouw organisatie?

*Let op: omdat deze training gebruik maakt van internationale Agile Experts en het werelwijde Semco Style netwerk, vindt deze training plaats in het Engels.

 

Concrete Takeaways:

 • Effectief vertrouwen opbouwen in teams
 • Leer enkele cultuur hacks om effectieve agile praktijken uit te voeren
 • Step-back management om teams echt zelforganiserend te maken
 • Weten wanneer je moet ingrijpen en hoe je moet ingrijpen als teams in de problemen zitten
 • Het opbouwen van een beslissingsorgaan in teams

Tijdsduur

4 online trainingssessies met een duur van elk 3,5 uur

Data

 1. Sessie 1: 5 juli, 13.00 – 16.30 uur
 2. Sessie 2: 12 juli, 13.00 – 16.30 uur
 3. Sessie 3: 19 juli, 13.00 – 16.30 uur
 4. Sessie 4: 26 juli, 13.00 – 16.30 uur

Prijs

€ 990,-

Meld je aan

  We process your information in accordance with our privacy policy. We will use your data only to answer your query and not pass it to any third parties.

  I agree with the terms & conditions of Semco Style Institute