Appreciate ACE

Elke duurzame cultuurverandering begint aan de top. Deze training van een halve dag is gericht op het ondersteunen van leiders met een mate van bewustzijn van de culturele vereisten van Agile. Leiderschapskwaliteiten die essentieel zijn om een Agile cultuur op te bouwen in de organisatie komen aan bod in een interactieve workshop met rollenspellen.

Na een korte samenvatting van de 12 principes van Agile, gaan we in op de vier meest relevante principes en verkennen we het gedrag en de kwaliteiten die leiders nodig hebben om deze te implementeren:

 1. Principe 5: Bouw projecten rond gemotiveerde individuen. Geef ze de omgeving en de ondersteuning die ze nodig hebben en vertrouw erop dat ze de klus klaren.
 2. Principe 8: Agile processen bevorderen duurzame ontwikkeling. De sponsoren, ontwikkelaars en gebruikers moeten voor onbepaalde tijd een constant tempo kunnen aanhouden.
 3. Principe 11: De beste structuren, vereisten en ontwerpen komen voort uit zelforganiserende teams.
 4. Principe 12: Met regelmatige intervallen reflecteert het team op hoe zij effectiever kunnen worden en past het gedrag dienovereenkomstig aan.

Leiders moeten bewust overstappen van een cultuur van command & control naar een cultuur van vertrouwen. Dit vereist een continue blik naar machtsstructuren, people governance & project governance mechanismen en gedragingen. Vertrouwen is een van de belangrijkste basisprincipes van het Semco Style framework. Het biedt specifieke praktijkvoorbeelden en oefeningen die kunnen worden geïmplementeerd om een cultuur van vertrouwen op te bouwen, gegroepeerd in de drie brede gebieden:

 1. Treating Adults as Adults
 2. Unfiltered Transparency
 3. Reducing Power Distance

In deze workshop richten we ons op het startpunt en hoe we zowel Semco Style als het Agile Manifesto kunnen combineren om een echte cultuurverschuiving te realiseren die verankerd ligt in vertrouwen en autonomie, en hoe je échte Agile teams creëert.

*Let op: omdat deze training gebruik maakt van internationale Agile Experts en het werelwijde Semco Style netwerk, vindt deze training plaats in het Engels.

 

Concrete Takeaways:

 • Begrijp de rol van de leider in Agile organisaties.
 • Leer hoe je Agile leiders in de organisatie creëert.
 • Do’s en Don’ts van leiderschapsgedrag voor het opbouwen van een Agile cultuur.
 • Essentiële elementen om zelforganiserende Agile teams te bouwen.

Tijdsduur

1 gerichte online sessie met een duur van 3,5 uur 

Datum

5 juli: 13.00 – 16.30 uur

Prijs

€ 249,-

Meld je aan

  We process your information in accordance with our privacy policy. We will use your data only to answer your query and not pass it to any third parties.

  I agree with the terms & conditions of Semco Style Institute