HAAL MEER
UIT AGILE

Over ACE

Laten we even teruggaan naar de oorsprong van Agile – de oorspronkelijke auteurs van het Agile Manifesto beschouwden het als een heel ander organisatiebesturingssysteem. In de loop der jaren is het echter beperkt tot louter prescriptieve methodologieën voor softwareontwikkeling zoals Scrum, Kanban of DevOps.
Zonder een holistisch begrip van agile, handelen managers vaak op conventionele manieren die in contrast staan met de principes van agile en daardoor onbewust hun agile teams ondermijnen. Sterker nog, een van de belangrijkste uitgangspunten van Agile is om mensen boven het proces heen te zetten – maar ironisch genoeg wordt Agile zelf geïnterpreteerd als een proces en wordt het opgelegd aan mensen. Kortom, de ene reeks ontwikkelingsprocessen is slechts vervangen door een andere.

Dus, hoe kunnen organisaties de balans herstellen en afstappen van command-and-control manieren van werken?

Hoe kunnen we een cultuur opbouwen waarin agile teams hun eigen tempo kunnen bepalen en zichzelf kunnen managen? En tot slot, hoe kunnen de principes in het Agile Manifesto gebruikt worden om de transitie naar een echt agile cultuur te sturen?

Het Semco Style Framework en Roadmap geven antwoord op deze vragen. Het Framework is ontstaan uit jarenlange succesvolle praktijkvoorbeelden bij Semco die vervolgens zijn samengebracht en geformuleerd in een theoretisch kader. Het Framework biedt een groeiende bibliotheek aan oefeningen en praktijkvoorbeelden van over de hele wereld om een Agile Cultuur op te bouwen. Agile Culture Essentials (ACE) stelt dit Framework en Roadmap beschikbaar voor gebruik voor progressieve organisaties die op zoek zijn naar een echte agile werkplek, door middel van een veelvoud aan trainingen en consultancy support gericht op de behoeftes en voorwaarden van Agile.

Agile Culture essentials

We bieden: Agile Culture Essentials voor Coaches en Leiders

Wat is it ?

ACE is een workshop- en betrokkenheid serie gericht op het bouwen van een cultuur die organisaties helpt meer uit Agile te halen. De focus ligt ook op het implementeren van 4 van de 12 principes van Agile die enorm afhankelijk zijn van de werkcultuur. Concepten en praktische tips komen aan bod in interactieve sessies met casestudies en rollenspellen. De inhoud is verankerd rond het Semco Style Framework dat is afgeleid van een succesvolle implementatie van zelfsturende Agile-teams.

Voor wie is het?

Het is voor Agile Coaches die hun portfolio van oefeningen en tools willen verbeteren met specifieke focus op het opbouwen van een Agile cultuur en voor Senior Managers die op zoek zijn naar high performance Agile teams of het verbeteren van de snelheid van bestaande teams. We verwachten van de deelnemers een basiskennis van Agile en de implementatiekaders zoals SCRUM of SAFe.

wat wij bieden

Appreciate ACE

Elke duurzame cultuurverandering begint aan de top. Deze workshop is erop gericht leiders bewust te maken van de culturele vereisten van Agile.

Leiderschapsgedrag dat essentieel is om een Agile cultuur in de organisatie op te bouwen komt aan bod in een interactieve workshop met rollenspellen.

Understand ACE

In deze workshop voor Agile Coaches en managers richten we ons op het waarderen van de Agile Culture essentials.

Begrijp hoe je ze kunt toepassen terwijl je standaard Agile oefeningen implementeert, zoals stand-ups en retrospectieven, en de teams beslissingsbevoegdheid geeft.

Implement ACE

Dit traject van coaching inclusief een workshop is gericht op organisaties die Agile hebben geïmplementeerd maar nog steeds geen optimale resultaten ervaren. Na het in kaart brengen van de huidige teamcultuur met behulp van een wetenschappelijk enquête, wordt het team blootgesteld aan essentiële elementen van zelforganisatie door middel van een reeks interactieve workshops.

Dit wordt gevolgd door implementatiebegeleiding aan teams om de snelheid te verbeteren.

Gratis Webinar

Bekijk onze webinar data en vergeet je niet aan te melden!

Webinar: Agile Culture Essentials

Haal meer uit Agile met Semco Style

Agile gaat niet alleen over het implementeren van een nieuwe projectmanagementtool – het begint met het aanleren van de Agile filosofie en het transformeren van de werkcultuur. In dit webinar richten we ons op de basisprincipes van Agile en hoe deze een blijvende verandering voor de werkplek kunnen betekenen. Door ze te combineren met inhoud rond het Semco Style Framework is het mogelijk om echt zelfsturende agile teams te creëren.

Spreekt dat je aan? Meld je dan aan voor ons volgende webinar!

 

21 Mei, 11:00 – 12.30 uur

Agile CULTUUR

Artikel: Agile principes gebruiken om een agile cultuur op te bouwen

Agile – het woord heeft iets pakkends, nietwaar? Het doet je denken aan iets dat licht, wendbaar en onbelemmerd is. Net als de kleine bloem in het gras, de pluizige witte bol van de paardebloem, die er met de lichtste bries vandoor gaat om zich overal te verspreiden, zijn agile methodologieën alomtegenwoordig geworden in de zakenwereld. Wat begon als een radicaal andere benadering van softwareontwikkeling, heeft nu een grote verscheidenheid aan industrieën zoals productie, entertainment, logistiek en energie bereikt, om er maar een paar te noemen. Want de bedrijven van vandaag opereren in hyper-dynamische omgevingen die niet alleen innovatief moeten zijn in wat ze verkopen, maar ook over hoe ze functioneren in combinatie met de nieuwste technologie.

In feite is agile synoniem geworden voor sterk verbeterde slagingspercentages, hogere kwaliteit, snellere productie en verhoogde productiviteit. Maar is het te mooi om waar te zijn? Lees ons volledige artikel voor meer informatie!

De drie H’s van verandering

Als een organisatie de voordelen van Agile volledig wilt benutten, moet ze de drie H’s van verandering implementeren. Een organisatie kan niet verwachten echt agile te worden als de manier waarop ze werkt op elk niveau nog stevig verankerd is in conventionele hiërarchieën. Dit komt doordat de hiërarchische opzet zeer bevorderlijk is voor het werken met de waterval-methodologie waarbij de top beslist wat er gedaan moet worden en orders geeft voor de teams om uit te voeren.

MEER INSPIRATIE

Het is onze missie om mensgerichte organisaties te bouwen. We doen dit onder andere door gratis content aan te bieden in de vorm van e-books en blog artikelen. Een greep uit onze gratis content die jou direct op weg helpt:

Vibber officieel partner van Semco Style Institute

Vibber officieel partner van Semco Style Institute

Hieronder vind je het officiële persbericht over deze nieuwe samenwerking: Met de ondertekening van een partnerovereenkomst slaan vibber en Semco Style Institute de handen ineen om gezamenlijk nog meer bedrijven te inspireren en te begeleiden om effectiever te...

read more
Zelforganisatie in de zorg: teams helpen in control te zijn

Zelforganisatie in de zorg: teams helpen in control te zijn

Zelforganisatie in de zorg Een zorgorganisatie in het westen van het land is vijf jaar geleden overgestapt op zelforganisatie. Terug naar de bedoeling; meer eigenaarschap en autonomie aan het bed. Dit leidde tot een financiële besparing want er waren veel minder...

read more
Timetohire: zelfsturing in de praktijk

Timetohire: zelfsturing in de praktijk

Wat is inspirerender dan voorbeelden uit de praktijk? Recruitment bureau Timetohire werkt sinds haar oprichting twee jaar geleden op basis van zelfsturende principes. In dit artikel lees je hoe dit voor en bij hun werkt. De meeste bedrijven zijn gebouwd op...

read more

Neem Contact op

Contact

Zoek je meer informatie over ACE? Laat een berichtje achter via hello@semcostyle.com of door het formulier in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Semco Style Institute
Gebouw Regus Utrecht, Rivoli
Parijsboulevard 209
3541 CS Utrecht

Routebeschrijving & Parkeermogelijkheid

hello@semcostyle.com
+31 85 065 64 80

Financiële informatie
KvK: 66273978
BTWnr: NL856474253B01
IBAN: NL26ABNA0616345658

    Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief

    We verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. We gebruiken je gegevens uitsluitend om je vraag te beantwoorden en geven deze niet door aan 3e partijen.